De Vereniging

Na de Eucharistieviering kwamen de mannen van Ysselsteyn bijeen in Café Keijsers waar de handboogverenging van Heide enthousiast vertelde over hun eigen club, diezelfde dag nog besloten ze een eigen vereniging op te richten. Op 19 maart 1926 werd handboogvereniging Ons Genoegen Ysselsteyn opgericht, de eerste vereniging van Ysselsteyn. De vereniging telde toentertijd 12 leden, in 2018 tellen we meer dan 70 leden.

Er zijn van 1926 tot 2018 verschillende clublokalen versleten, waar begonnen werd achter de smederij van de gebroeders keijsers, de kippenkooi van Grad Linders, het gemeenschapshuis de smelenhof, een eigen clublokaal achter de smelenhof in 1986, tot ons eigen clubgebouw ‘’Den Doel’’ wat geopend is op 15 december 2001. Nog altijd is dit één van de mooiste clublokalen in Nederland.

Wat in al die tijd niet veranderd is, is het succes wat Ons Genoegen Ysselsteyn bij wedstrijden behaalde. Door de jaren heen zijn er veel Nederlandse titels behaald, records geschoten en stonden de leden van Ons Genoegen op het hoogste podium.

Dankzij 2 enthousiaste en kundige trainers, hebben verschillende schutters van Ons Genoegen het geschopt tot vele internationale toernooien; Grandprix en World Cups, Europese en wereldkampioenschappen, World Games en hebben Ron van der Hoff en Berny Camps meegedaan met de olympische spelen in 2004 en 1992
Vandaag de dag zitten er nog steeds leden van Ons Genoegen in Nederlandse teams, en is Ons Genoegen nog steeds een vereniging waarmee rekening te houden is op wedstrijden.