Iedereen kent het boogschieten wel van verhalen en TV zoals Robin Hood, Willem Tell, Hunger Games etc.
Handboogschieten is een uitdagende sport die zowel binnen als buiten kan worden beoefend. Bij het boogschieten is het de bedoeling zo precies mogelijk in het midden van het doel te schieten omdat dit de hoogste score oplevert. Er worden wedstrijden geschoten van 18 tot 25 meter (indoor), en van 10 tot 90 meter in het bos of op het veld (outdoor).
Ons Genoegen probeert door middel van een actieve jeugdtraining kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar enthousiast te krijgen voor het handboogschieten.
Trainingen worden gegeven in groepsverband, met gecertificeerde trainers met ruime ervaring in de verschillende disciplines en wedstrijden.
Wil jij kennis maken met de handboogsport? Dit kan op de jeugd training bij Ons genoegen. Iedere vrijdag van 18:30 tot 20:00 is er een jeugdtraining op de Gazellenbaan 4b in Ysselsteyn
Mocht je na 1 les enthousiast zijn, kun je 8 gratis proeflessen bijwonen om verder kennis te maken met het boogschieten.
De boog wordt door de vereniging in bruikleen gesteld voor 3 maanden, hier zijn geen kosten aan verbonden.
Je koopt een eigen startsetje beschermingsmiddelen voor €20,- . Wanneer handboogschieten niets voor jouw blijkt te zijn is er de mogelijkheid om deze weer terug in te leveren, en wordt er hiervoor € 10,- voor terug gegeven.